Donderdag 17 november worden voor de derde keer de IPv6 Awards uitgereikt aan de beste Nederlandse implementaties. Als IPv6 Task Force roepen wij bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren op zich aan te melden voor de IPv6 awards 2011. Heeft u een toepassing op het gebied van IPv6 geïmplementeerd? Schrijf uzelf of een organisatie die volgens u genomineerd moet worden dan voor 26 oktober in voor de IPv6 Awards 2011 en maak kans op een mooie prijs!

Prijzen per categorie:
• Profit: €13.500,-
• Non-profit: Een week senior consultancy, vrij opneembaar / €13.500,-
• IPv6 personality: winnaar van deze categorie ontvangt een laptop met gratis gebruik van één jaar mobiel internet en KPN Hotspots

Bij het selecteren van de winnaars zal de jury letten op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door: SURFnet, KPN, Stichting NLnet, Stratix en SIDN,

De uitreiking van de awards zal plaatsvinden op donderdag 17 november tijdens het ECP-EPN jaarcongres in het Fortis Circus theater in Scheveningen. Voor meer informatie over de IPv6 awards of om direct in te schrijven: http://www.ipv6-taskforce.nl/awards/ .

Noodzakelijke overstap naar IPv6

Door een alsmaar grootschaliger gebruik van het internet raken de huidige adresreeksen op hetinternet (IPv4) op. Om ervoor te zorgen dat dit niet tot problemen leidt is er een nieuw adressysteem, genaamd IPv6, bedacht. Het is belangrijk dat Nederlandse bedrijven, internet service providers, overheden, onderwijsinstellingen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap naar dit nieuwe adressysteem noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om de overstap naar IPv6 mogelijk te maken (en de kosten onder controle te houden). Goede implementaties van IPv6 kunnen volgens de IPv6 Task Force een voorbeeldfunctie hebben.