Ben Woldrings website voor het vergelijken van nieuwe internetaansluitingen, ‘Internetten.nl’, vermeldt vanaf januari 2011 de IPv6-kenmerken van aanbiedingen voor internettoegang.
Bij ieder abonnement voor internettoegang voor consumenten toont de vergelijkingssite de mate waarin deze geschikt is voor het nieuwe Internet Protocol versie 6.
Op een schaal van één tot zes is te zien in hoeverre gebruikers direct en automatisch of met eigen handelingen toegang kunnen hebben tot internet via IPv6.
De opname van IPv6-geschiktheid in de lijst met kenmerken van internetabonnementen geschiedt mede op initiatief van de Stichting IPv6 Nederland.

Bencom.nl, het bedrijf achter Internetten.nl, onderkent het belang van IPv6 en de groeiende relevantie ervan voor de consument. IPv6 is de oplossing voor het komende IPv4-adrestekort.
Wanneer de voorraad van de huidige adressen in de tweede helft van 2011 uitgeput zal zijn, zullen nieuwe IPv6-only websites nog slechts te bekijken zijn via internetproviders die daar klaar voor zijn.
Oprichter en directeur Ben Woldring is daarom met Joost Tholhuijsen, voorzitter van de Stichting IPv6 Nederland (Stipv6), op het idee gekomen om aan de lijst met vergelijkingscriteria voor
internetabonnementen ook ‘IPv6’ toe te voegen. Ook Totaalwijzer.nl, waar totaalpakketten voor internet, telefonie en digitale tv worden vergeleken, is inmiddels voorzien van relevante IPv6-details.

Het vermelden van IPv6-geschiktheid van internettoegang is het tweede project van Stipv6 en sluit aan op het in november vorig jaar gelanceerde IPv6ready.nl, dat de IPv6-bereikbaarheid van de top- 100 van best bezochte sites in Nederland inzichtelijk maakt.

Internetten.nl gebruikt de 6-punten-indeling, die specifiek door Stichting IPv6 Nederland is ontwikkeld voor Bencom, ter beoordeling van IPv6-geschiktheid van internetaansluitingen.
Zes punten worden gegeven aan de aanbiedingen waarbij zowel aansluiting als router naast IPv4 volledig de beschikking geven over IPv6.
Eén punt geldt voor de aanbiedingen waarbij de klant een zogenaamd private adres krijgt, waarmee slechts via omwegen en eigen inspanning een tijdelijke IPv6-verbinding is op te bouwen.