Nog maar 215 dagen en dan zijn de Internetadressen op. De oplossing voor dat dringende probleem heet Internetprotocol versie 6 (IPv6).
De Nederlandse TaskForce IPv6 vraagt hier aandacht voor door op 25 november aanstaande voor de tweede keer op rij de IPv6 awards uit te reiken. Veertien bedrijven en instellingen zijn momenteel genomineerd en maken kans op een award voor de beste operationele implementatie met IPv6.
De TaskForce wil met de uitreiking van de awards aandacht vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6.

In totaal heeft de TaskForce IPv6 dit jaar 30 aanmeldingen van implementaties ontvangen.
In de categorie particulieren waren er helaas geen aanmeldingen.
Bij het selecteren van de genomineerden heeft de jury gelet op motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en impact.

De genomineerden zijn:

CategorieGenomineerden
Internet Service ProvidersXS4all, Prolocation, Strato
BedrijfslevenGeenStijl, Netmatch, AVM
Overheid & Not-for-profitMinisterie van Algemene zaken, Stichting Breedband Delft
Onderwijs & OnderzoekRijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente, Studenten Net
Twente
Publicatie &
Opleidingscurriculum
NGN, Startel, Pieter -Tjerk de Boer
ParticulierenGeen nominaties

Uitreiking van de awards
De uitreiking van de IPv6 awards 2010 vindt plaats op 25 november aanstaande om 13.15 uur tijdens het Jaarcongres ECP-EPN(www.jaarcongresecp-epn.nl).
De prijzen worden uitgereikt onder leiding van Erik Huizer, voorzitter van de TaskForce IPv6, en lopen uiteen van geldbedragen tot 15.000 euro tot aan een week lang consultancy of een laptop met een jaar lang mobiel internet.
De prijzen die verbonden zijn aan de awards worden ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NLnet, XS4all en KPN. Daarnaast deelt Geoff Huston, ’s werelds meest geraadpleegde bron over het opraken van IPv4, deze middag zijn visie over de toekomst van IPv6 met de aanwezigen.

Van IPv6 naar IPv4
De TaskForce IPv6 heeft de IPv6 awards in het leven geroepen om de voorlopers op het gebied van IPv6 te belonen en daarmee aandacht te vragen voor de overstap naar IPv6 .
IPv6 gaat op korte termijn IPv4 vervangen. Het is dan ook belangrijk dat Nederlandse bedrijven, overheden, internet service providers, universiteiten, hogescholen en ook particulieren gaan beseffen dat de overstap noodzakelijk is en dat zij tijdig maatregelen kunnen en moeten nemen om deze overstap mogelijk te maken.

Wilt u de uitreiking van IPv6 awards 2010 bijwonen (kosteloos) dan verzoeken wij u aan te melden via www.jaarcongresecp-epn.nl , onder vermelding van ‘IPv6 awards’.

Dit jaar geen award voor Fix6.net
Vorig jaar won ik een IPv6 award in de categorie Particulieren. Helaas was het daardoor niet mogelijk dit jaar mee te dingen naar een IPv6 award. Omdat er geen verdere inschrijvingen waren voor deze categorie is deze dit jaar komen te vervallen.